poniedziałek, 6 stycznia 2014

Ciasteczka z masą krówkową

Święta to dobry czas na przygotowanie wielu rodzajów ciastek, słodyczy i innych pyszności, bo w bożonarodzeniowym szale nikt kalorii nie liczy.
Sylwester to zazwyczaj ostatni dzień rozpusty, bo najczęstszym postanowieniem noworocznym jest dieta!
Dlatego powspominajmy pyszny czas i boskie, mega proste w wykonaniu kruche ciasteczka z masą krówkową i czekoladą.

Składniki:
- 100 g dobrej margaryny lub masła
- 100 g masy krówkowej z puszki
- 4 łyżki cukru
- 170 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 100 g posiekanej gorzkiej czekolady

Miękką margarynę wrzucamy do miski, dodajemy masę krówkową (kajmakową) oraz cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy mąkę i cukier waniliowy oraz czekoladę i dokładnie mieszamy.
Na blasze układamy papier do pieczenia, a na nim ciasteczka - w dłoniach robimy kuleczkę, którą następnie spłaszczamy na blasze. Pieczemy około 15 minut w temp. 180 stopni Celsjusza i voila! gotowe :)



Przepis pochodzi ze strony internetowej www.mojewypieki.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz