niedziela, 1 września 2013

Camambert zapiekany z malinami

Kiedy organizuje się nawet małe spotkanie w gronie przyjaciół, które ma być uwieńczone kolacją, wypada podać lekką przystawkę na początku biesiady. Swoje babskie pogaduchy zaczęłyśmy od sera camambert zapiekanego z malinami i tymiankiem, który zaprezentowano na blogu Kasi Tusk. Zgodnym chórem stwierdziłyśmy, że warto było spróbować.

Składniki:
- ser camambert
- garść świeżych malin
- oliwa z oliwek
- tymianek

Ser camambert przekrawamy na pół, po czym na dolnej części układamy świeże maliny. Maliny polewamy łyżeczką oliwy z oliwek i posypujemy tymiankiem, po czym przykrywamy górną częścią sera.



Ser układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia lub w brytfance i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza prze około 12 minut.

Świetnie smakuje z grzankami!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz